I mange år trak de fleste på smilebåndet af vindenergi

Det kan de blive ved med. Vindenergi er nemlig en rigtig god investering. Det har vi bevist de seneste 10-15 år. Værdien af vores investeringer og virksomhedens omsætning er vokset støt år for år.

Ligesom mange andre af de nuværende aktører i den danske vindmøllesektor, voksede Wind Estate ud af det kraftigt ekspanderende danske marked i slutningen af 1990’erne. Erik Abraham og Jens Petri Petersen lagde sammen grunden til selskabet i 1990’erne og stiftede Wind Estate i 2008.

I 2009 indviede selskabet sine nyopførte administrations- og lagerfaciliteter i Randers SV, og inden året var omme var der for første gang mere end 10 medarbejdere i Wind Estate.

Først på markedet for møller i drift

Virksomheden var en de første aktører på markedet til se mulighederne i at opkøbe eksisterende vindmøller til fortsat drift. Dette forretningsområde har Wind Estate fortsat fokus på, men det blev hurtigt suppleret med langt større satsninger på udvikling af vindmølleprojekter til egen drift.

I dag er Wind Estate en af Danmarks største aktører indenfor udvikling af vindmølleprojekter og har samtidig en stadig større portefølje af vindmøller i drift.

Store projekter kræver betydelige økonomiske muskler

De store udviklingsprojekter – først på land og nu også til havs – kræver betydelige økonomiske muskler. Derfor valgte Wind Estates ejere i foråret 2021 at sælge hovedparten af aktiekapitalen til det britiske selskab iCON Infrastructure.

Investeringen giver Wind Estate mulighed for en fortsat vækst med udvikling af vindmølleprojekter både på land og på havet. Desuden får selskabet i endnu højere grad mulighed for selv at eje vindmøller.