I mange år trak de fleste på smilebåndet af vindenergi

Det kan de blive ved med. Vindenergi er nemlig en rigtig god investering.
Det har vi bevist de seneste 10-15 år. Værdien af vores investeringer er vokset støt år for år.

I 2008 samlede vi alle vores erfaringer og selskaber i Wind Estate A/S. Selskaberne var tidligere ejet af Jens Petri Petersen og til dels af Erik Abraham. De to ejere er, ligesom mange andre af de nuværende aktører på det danske vindmøllemarked, vokset ud af det kraftig ekspanderende danske marked i slutningen af 1990’erne. Erik Abraham var salgschef hos en vindmøllefabrikant, mens Jens Petri Petersen var agent for selvsamme fabrikant.

Først på markedet for møller i drift

Da regeringen fjernede begrænsningerne på ejerskab af vindmøller i 2000, tog forretningen for alvor fart. Som en af de første aktører på markedet så Jens Petri Petersen mulighederne i at købe eksisterende vindmøller til fortsat drift. Til formålet stiftede han Østjysk Vindudvikling ApS, som siden har købt mere end 800 vindmøller. Nogle til fortsat drift, andre til skrotning i forbindelse med opførelse af nye vindmølleprojekter. I 2001 slog Jens Petri Petersen og Erik Abraham kludene sammen. De stiftede Windest ApS som et fælles udviklingsselskab.

Forretningen tager for alvor fart

Efter en afstikker til Vestas Asia Pacific A/S, hvor Erik Abraham som Vice President var med til at opbygge en salgsorganisation i Fjernøsten, vendte han tilbage til det ny-fusionerede Wind Estate A/S i sommeren 2008. Herefter er det gået rigtig stærkt. I 2009 indviede selskabet sine nyopførte administrations- og lagerfaciliteter i Randers SV, og inden året var omme var der for første gang mere end 10 medarbejdere i Wind Estate.

Selskabet har fortsat fokus på køb af eksisterende vindmøller til videre drift. Efter Erik Abrahams hjemkomst er den forretning blevet suppleret med langt større satsninger på udvikling af vindmølleprojekter til hovedsageligt egen drift.

I dag er Wind Estate således en af Danmarks største aktører indenfor udvikling af vindmølleprojekter og har samtidig en stadig større portefølje af vindmøller i drift.